Definitivarea constructiei unui put forat

By Nuca Auras | 26 august 2015 | Blog

foraj put apa 2

Dupa incheierea lucrarilor de foraje puturi apa si mai ales dupa ce am termint de tubat putul pentru care tocmai am facut foraje puturi apa, am izolat straturile acvifere intre ele cu ajutorul bentonitei amestecata cu lapte de ciment, ne vom ocupa sa desavarsim lucrarea noastra de foraje puturi apa, prin inchiderea coloanei filtrante cu piesa speciala de inchidere care are o flansa inferioara, pe care o montam la o inaltime minima de o jumatate de metru deasupra pardoselii.

Flansa inferioara trebuie sa permita trecerea prin flansa a pompelor submersibile, sau a conductei prin care captam apa, precum si trecerea tubului prin care se observa nivelul apei din putul forat.

O alta componenta a putului forat este tubul de ventilatie, are rolul de a permite ventilarea incaperii etanse a putului pentru care s-au facut foraje puturi apa de mare adancime.

Tubul de ventilatie va fi inaltat la minimum doi metri de la nivell de garda,

Vom face lucrari de zidarie care sa consolideze tubul de ventilatie, in asa fel incat sa nu permita demontarea lui accidentala sau voita din exteriorul incaperii etanse cat si sa nu permita patrunderea substantelor chimice sau a altor elemente mecanice, care sa polueze apa pe care o captam in urma eforturilor noastre de foraje puturi apa.

Accesul in caminul putului sau a camerei /cabinei etanse se va face in asa fel incat deschizatura respectiva sa fie cu circa 70 de centimetrii deasupra terenului unde am facut foraje puturi apa, in vederea captarii apei subterane de la mare adancime.

In cazul in care am executat lucrarile de foraje puturi apa in zone inundabile, deschizatura trebuie construita deasupra nivelului maxim pe care poate sa-l atinga orice viitura probabila.

Aceasta inaltime de unde se va face deschizatura prin care se permite accesul in caminele sau in camerele etanse, se mai numeste si inaltimea de garda.

In interiorul cabinelor etanse sau al caminelor putului forat se coboara cu ajutorul unor scari metalice fixe, special construite si care, pentru a fi protejate impotriva ruginei si a altor efecte datorata umezelii sau chiar a apei insasi, scarile se vopsesc cu o vopsea speciala, anticoroziva.

In cazul in care se inunda aceste camine, este interzisa racordarea lui la canalizare, pentru a nu permite eventualele infestari dinspre canalizare spre put.

Cum v-am mai spus, noi chiar suntem specialisti in foraje puturi apa si de aceea, ori de cate ori aveti nevoie de foraje puturi apa apelati telefonul 0729 927 334 sau accesati pagina contact al site-ului nostru Foraje puturi apa.

 

(Visited 14.546 times, 1 visits today)