Poluarea apelor subterane

By Nuca Auras | 25 martie 2016 | Blog

A inceput o avalansa de foraje puturi apa, fiindca se stie de mult timp, ca, constituie o prioritate foarte mare, pastrarea calitatii de apa potabila, a apei de pe terra si cum singura apa ramasa potabila este apa subterana si asta trebuie sa fie de mare adancime. Apele subterane sunt cea mai importanta resursa de apa pentru omenire si incet incet, va ramane singura.

Apa subterana curge prin straturile pamantului, suficient de permeabile. Aceste straturi, prin care apa curge, dar si este inmagazinata, se numesc straturi acvifere.

apacah

In cazul izvoarelor, apa iese singura la suprafata, nemaifiind necesare sa se faca foraje puturi apa..

In rauri, lacuri si mai rar in mari si oceane, apa subterana trece in starea de apa la suprafata, se numesc izvoare submerse si va fi supusa poluarii si exista riscul poluarii si apelor subterane, prin dispersia in apa a particulelor poluante.

Poluarea apelor subterane se poate simti si direct de noi, fara analize de laborator, gust, miros, culoare, duritatea apei, etc.. Ce este grav in cazul poluarii apei subterane este faptul ca, devine imposibila utilizarea acestei ape pe o perioada foarte lunga de timp. Multi dintre noi, dintre cei care nu avem canalizare nu avem fose perfect etansa, nu mai zic ca multe fose nu au fund, sau ce sa mai zic de WC-urile din fundul curtii?

Astfel ajung in apele subterane tot felul de detergenti, chimicale diferite, agenti patogeni, etc. Asa ca nu ar trebui sa ne mei mire ca apa devine pe zi ce trece un lux. Nu mai zic de cancerul care se numeste, aici in zona noastra, Amonil…

In deosebi in perioada comunista, agricultura a contribuit grav la poluarea apelor subterane, tot felul de pesticide au patruns in sol cu ajutorul apei de irigatie,

Un alt pericol pentru apele subterane o constituie si supraexploatarea, adica se estrage din puturile forate, mai multa apa decat poate fi asigurata de panza freatica respectiva, aceste puturi risca sa se colmateze rapid.. De acea este bine sa se faca foraje puturi apa la mare adancime, asiguram si debitul necesar si avem si o apa de calitate buna.

Foraje puturi apa, telefon 0729 927 334, de o inalta tinuta profesionala, preturi foarte avantajoase, contactati-ne la telefon sau pe siteul Foraje puturi apa.

(Visited 8.177 times, 1 visits today)